Veilige feestdagen en een schadeloos nieuwjaar!

Veilige feestdagen en een schadeloos nieuwjaar!

Het Tegenexpertise team wenst iedereen alvast fijne feesten en een schadeloos 2018. In 2017 hebben we hard gewerkt aan onze nieuwe website en blogs, hebben we ons team versterkt en bouwen we verder.

December wordt gekenmerkt door vele etentjes, kerstbomen met de nodige lichtjes en cadeautjes. Bij Tegenexpertise helpen we elk jaar ook verzekerden die tijdens deze periode getroffen worden door een schade. Daarom geven we je graag een vijftal tips mee om veilig en zonder schade de feestdagen te vieren.

1.    Bij het slapen gaan, vergeet je kerstverlichting niet

Doe voor de zekerheid altijd je kerstverlichting uit als je gaat slapen of voor een langere tijd je woning verlaat. Gebruik zeker bij kerstverlichtingen deftige verlengsnoeren! Elk jaar ontstaan er branden naar aanleiding van een korstsluiting in verlichting en decoratie. Brandschade is natuurlijk het laatste wat u wil. Laat u graag het licht branden ter preventie van inbrekers? Dat kan maar gebruik hiervoor een gewone lichtbron en niet je kerstversiering.

2.    Koop “echte” kabels en opladers

Voor een fractie van de originele prijs kan je tegenwoordig kabels en opladers aankopen voor eender welke smartphone of tablet.  Handig in de portemonnee maar deze kabels en opladers zijn meestal van ondermaatse bouwkwaliteit.  Ben je van plan je oplader of kabel continu in het stopcontact te laten? Kies dan zeker voor een lader van een bekend merk. Zo vermijd u electriciteitsschade of zelfs brandschade aan uw woning.

3.    Let op met sociale media

We posten en delen volop foto’s op Facebook en andere platformen. We staan er vaak niet of onvoldoende bij stil hoe ver die foto’s reiken. Zo kan de foto van jouw diner een uitnodiging zijn om in te breken in je woning. Inbrekers combineren gegevens van sociale media met andere bronnen om nieuwe inbraken te plannen. Inbraak is nooit fijn

4.    Vergeet je waterleiding niet

  • Pak tijdens de winter je leidingen en watermeter in met een oud deken. Doe dit zeker als ze zich in de buurt van kelderramen of de buitenmuren van het gebouw bevinden. Wil je het iets professioneler aanpakken? Kies dan voor zelfklevende buisisolatie.
  • Leidingen die je niet vaak of niet gebruikt? Die laat je beter gewoon leeg. Zo beperk je de kans op schade door vorst tot een absoluut minimum.
  • Gaat het vriezen? Zet je thermostaat dan niet lager dan 14 graden en draai alle radiatoren een klein beetje open. Zo ben je zeker dat het water in beweging blijft aan een veilige temperatuur.
  • Buitenkraantjes sluit je beter helemaal af en laat de leiding leeg lopen.

5.    Wij gaan er uit met een knal maar vuurwerk is géén speelgoed!

Ondanks de vele waarschuwing, gaat het vaak toch nog fout doordat zelf geknutseld wordt aan vuurwerk en vuurwerkbommen.

Ook vorig jaar waren er ver voor oud en nieuw reeds slachtoffers te betreuren die meenden toch zelf met kruit en explosief materiaal aan de slag te moeten gaan. Met vaak ernstige verwondingen. Ziet u dat uw kind met dit soort activiteiten bezig is, grijp dan onmiddellijk in, voordat het écht fout gaat.

Ook het goedgekeurde aangekochte vuurwerk kan problemen en verwondingen veroorzaken als we het niet op de juiste wijze afsteken.

Vuurwerk is geen kinderspel en volwassenen letten beter ook goed op hun tellen.
De beste knal is naar onze mening deze van een professionele vuurwerkmeester.
Ga,  kijk, geniet en knal zelf met een kurk of 2.

Nog meer Tegenexpertise in 2018!

Ondanks alle tips en goede wil is schade vaak onvermijdelijk. Daarom kan u altijd op ons team van privé experten rekenen om uw schade correct te begroten, hierdoor zal de impact van de schade zo klein mogelijk zijn.
Tegenexpertise behartigt uw belangen bij uw verzekering zodat u krijgt waar u recht op heeft: een correcte schadebegroting. Zelfs tijdens de kerst en eindejaar periode kan u op ons rekenen. Uw schade houdt ook geen rekening met uw agenda.

In 2018 willen we u onze cliënten nog beter informeren dus hou zeker onze blogs in de gaten!

Bent u of iemand die u kent getroffen door schade? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie om uw belangen te behartigen bij elke vorm van schade.

Verder wensen wij iedereen gezellige, prettige maar vooral een veilig afsluiten van 2017. Wij danken al onze klanten voor het vertrouwen van de voorbije jaren
en blijven ook in 2018 voor u klaarstaan.

Het Tegenexpertise Team

 

YOUR COMMENT